"In de praktijk wordt er het vaakst gevraagd naar kampvuurliedjes, popmuziek, rocknummers en de Top 40 (en Top 2000) van de afgelopen decennia, tot en met de hits van vandaag (Ed Sheeran, John Mayer, Shawn Mendes, etc. etc.)  Daar kan allemaal zonder problemen aan tegemoet worden gekomen. Je krijgt het dan letterlijk zoals het gespeeld wordt (of op verzoek wat vereenvoudigd)

Maar er zijn ook leerlingen die juist een bepaalde muziekstijl in willen duiken. Daarmee leg je de lat wel direct een stuk hoger, maar als je zoiets graag wilt dan heb je die 'verhoging' er vaak ook wel voor over. Om je een idee te geven van een aantal van die stijlen heb ik in de loop der tijd daarvan voorbeelden op Youtube gezet.

Nu betreft het hier allemaal (ver)gevorderde techniekvideos, dus je moet wel eerst de nodige 'speel-kilometers' gemaakt hebben voordat je met zo'n stijl aan de gang gaat.  

 

(Mocht een video aan het eind opeens onbedoeld overgaan in een totaal andere video, dan heb je waarschijnlijk in Youtube zelf rechts in het scherm ‘Autoplay’ aanstaan. Wil je dat 'voorkomen', dan kun je dat eventueel van te voren al uitschakelen, door links naast ‘Autoplay’ 1x met de linkermuisknop te klikken)

 

Voorbeeldstijl 1: Buesrock ('Johnny B. Goode')


Voorbeeldstijl 3: Speedpicken (Yngwie Malmsteen)

Voorbeeldstijl 2: Tommy Emmanuel-style


Voorbeeldstijl 4: Soul-fingerstyle (Stevie Wonder)

Voorbeeldstijl 5: Uptempo jazz


Voorbeeldstijl 7: Funk (lesmethodiek: Ross Bolton)


Voorbeeld 9: 25 rocksolo's


Video 11: Two-hand tapping


 

Voorbeeldstijl 6: Popballad


Voorbeeldstijl 8: Klassiek (J.S. Bach)


Voorbeeld 10: 25 bluessolo's


Voorbeeldstijl 12: AC/DC - ZZ-Top style