Lesvormen / tarieven / proefles / inschrijven / locatie / basisschoolworkshops  

 

Jongere kinderen (basisschool) starten bijna allemaal met  de Methode voor gitaar, van Will Schmidt (zie eerste video hieronder), een van de beste methodes ter wereld voor populair gitaar, van de bekende muziekboeken-uitgeverij Hal Leonard. Dit garandeert een gestructureerde les-opbouw, waarbij een goede linker- en rechterhandtechniek centraal staat. Deze methode wordt ondersteund met leuke rockbegeleidingen, die op verschillende snelheden af te spelen zijn, waardoor iedereen in zijn of haar eigen tempo kan werken. Eisen worden er niet gesteld; het enige dat telt is dat er plezier aan wordt beleefd. En vooruitgang is bijna altijd het gevolg van het feit dat  iemand het leuk vindt.

 

 

Vanaf de middelbare schoolleeftijd ‘tot en met’ de volwassenen wordt de te kiezen weg in overleg bekeken. Iemand’s smaak vormt daarbij het uitgangspunt, ondersteund met de daarvoor benodigde techniek. Een veelgehoord geluid is b.v. ook dat iemand is 'blijven hangen' bij een paar akkoorden en dat d.m.v. les wil uitbouwen. En: leeftijd telt daarbij niet; er zijn juist veel mensen op de gitaarschool op les die het na hun pensioen hebben opgepakt en er momenteel veel plezier aan beleven, juist omdat men er eindelijk eens rustig de tijd voor heeft.

 

 

En noten leren lezen is geheel vrijblijvend, maar tegenwoordig niet noodzakelijk als je gewoon voor je plezier speelt. Ondersteunende (gratis) software - ook vrijblijvend - kan daarbij een fantastisch hulpmiddel zijn. Er kan dan geput worden uit een data-base, waar bijna 70.000 stukken (+ technische oefeningen) in staan, in bijna iedere stijl:

Blues, rock, metal, funk, hardcore, grunge, reggae, jazz, klassiek, top 40, top 2000, etc. En staat iets niet in de database? Dan wordt het alsnog in diezelfde week uitgeschreven, in de (afspeelbare) software.

 

 

 Lesvormen

 

Combi(natie)-les en individueel les. 

In een combi(natie)-les heeft iemand les met iemand anders. In dat geval wordt er rekening gehouden met (hetzelfde) niveau, (dezelfde) leeftijd en (dezelfde) smaak. De lesfrequentie van combi-les is op wekelijkse basis.

 

Uiteraard kan men ook kiezen voor individueel les ; dat is natuurlijk altijd de meest optimale vorm, omdat je dan de maximale begeleiding hebt. En er is dan ook een lesfrequentie van 1 x in de 14 dagen mogelijk. Vooral voor mensen die al gevorderd zijn of voor mensen die b.v. in ploegendiensten werken is dat een interessante optie. Maar het kan natuurlijk ook een kind betreffen dat zich prettiger voelt (en dus beter functioneert) in een 'een-op-een'-situatie. Wat ook vaak voorkomt is dat iemand b.v. alleen de eerste 12 lessen op Individuele basis draait, om dan vervolgens al dan niet te switchen naar Combi-les, ongeacht of het een kind of een volwassene betreft.

 

Ouders zijn sowieso altijd welkom om de les bij te wonen (en spelen soms ook zelf mee, zie Paul & Izengo, op de foto hieronder:)   

 

 

(Lestarieven  (info over de workshops voor docenten op basisscholen bevindt zich onderaan deze pagina)

 

1 leskwartaal Lesduur Lesfrequentie Tarief (incl. btw)
Combinatie-les 30 minuten 1 x per week € 135
Individueel les  30 minuten 1 x per week / per 2 weken € 300
1 leskwartaal komt dus neer op een vooruitbetaling van 12 lessen ('strippenkaart'-systeem) 
 

 Inschrijven

Als u in de bovenstaande tabel op het bedrag klikt dat achter de lesvorm van uw keuze

staat, dan komt u automatisch bij de inschrijfpagina voor die betreffende lesvorm.

Om eerst een afspraak te maken voor een proefles verwijs ik u naar de Contact-pagina op deze website.

 

 De leslocatie

De lessen worden gegeven aan de Obrechtlaan 3 te Assen.

Er bevindt zich een ruime (gratis) parkeerplaats voor de leslocatie.

 

 De lesdagen en dagdelen

De lessen worden in Assen gegeven op woensdag, vrijdag en zaterdag.

Op de woensdag en vrijdag: 's middags en 's avonds en op

zaterdag:  's ochtends en  's middags. 

 

 Speciale gitaarcursus voor leerkrachten in het basis-onderwijs

De cursus kan op de school zelf worden gegeven, maar wordt ook door leraren vaak individueel gevolgd, omdat zij dan op de school waar zij lesgeven een beroep kunnen doen op het z.g. persoonlijk budget voor scholing. Het tarief is in dat geval het tarief dat geldt voor 12 'gewone' individuele lessen, zoals hierboven terug te vinden is in de tabel met de lestarieven (of op combi-lesbasis, met een collega)

 

   (Mocht u geïnteresseerd zijn, stuur dan gerust even een berichtje via de pagina Contact)