Lesvormen / tarieven / proefles / inschrijven / locatie / basisschoolworkshop-info / de stem-app  

Wil je individueel lessen? dan kun je op ieder willekeurig moment in het jaar met de lessen starten

  • Is English your native language? Then it's also no problem to attend the lessons.
  • (In that case it's easier to give me a call at 06 - 15 111 555)

 

Jongere kinderen (basisschool) starten bijna allemaal met  de Methode voor gitaar, van Will Schmidt (zie eerste video hieronder), een van de beste methodes ter wereld voor populair gitaar. Dit garandeert een gestructureerde les-opbouw, waarbij een goede linker- en rechterhandtechniek centraal staat. Deze methode wordt ondersteund met leuke rockbegeleidingen, die op verschillende snelheden af te spelen zijn, waardoor iedereen in zijn of haar eigen tempo kan werken. Eisen worden er niet gesteld; het enige dat telt is dat er plezier aan wordt beleefd. En vooruitgang is bijna altijd het gevolg van het feit dat  iemand het leuk vindt.

 

 

Vanaf de middelbare schoolleeftijd ‘tot en met’ de volwassenen wordt de te kiezen weg in overleg bekeken. Iemand’s smaak vormt daarbij het uitgangspunt. Wat je ook vaak hoort is dat iemand is 'blijven hangen' bij een paar akkoorden en dat d.m.v. les wil uitbouwen. En: leeftijd telt daarbij niet; er zijn juist veel mensen op de gitaarschool op les die het spelen na hun pensioen hebben opgepakt en er momenteel veel plezier aan beleven.

 

 

En noten leren lezen is geheel vrijblijvend (wel altijd aan te raden), maar tegenwoordig niet noodzakelijk als je gewoon voor je plezier speelt. Ondersteunende (gratis) software kan daarbij een fantastisch hulpmiddel zijn. Er kan dan geput worden uit een data-base, waar bijna 70.000 stukken (+ technische oefeningen) in staan, in bijna iedere stijl: (klik bovenaan op Video-pagina voor voorbeelden van een aantal verschillende stijlen)

Blues, rock, metal, funk, hardcore, grunge, reggae, jazz, klassiek, top 40, top 2000, etc. En staat iets niet in de database? Dan wordt het alsnog in diezelfde week uitgeschreven, in de (afspeelbare) software.

 

 

 Lesvormen

 

Combi(natie)-les en individueel les. 

 

In een Combi(natie)-les heeft iemand les met iemand anders. In dat geval wordt er rekening gehouden met (hetzelfde) niveau, (dezelfde) leeftijd en (dezelfde) smaak. De lesfrequentie van combi-les is op wekelijkse basis. Iemand kan ook zelf iemand 'aandragen' als mede-lesser (bv 2 familie-leden, 2 bevriende leerlingen, etc. etc,)  In dat geval kun je ook direct geplaatst worden. Anders kom je mogelijk op een wachtlijst, tot iemand zich heeft aangemeld waarmee je de combi-les kunt draaien. Switchen van individueel les naar combi-les kan ook altijd, mits er een 'mede-combi lesser' gevonden is.

 

Uiteraard kan men ook direct kiezen voor Individueel les. Er is dan ook een lesfrequentie van 1 x in de 14 dagen mogelijk. Vooral voor mensen die al gevorderd zijn of voor mensen die b.v. in ploegendiensten werken kan dat een interessante optie zijn. Maar het kan natuurlijk ook een kind betreffen dat zich prettiger voelt (en dus beter functioneert) in een 'een-op-een'-situatie. 

Ouders zijn sowieso altijd welkom om de les bij te wonen (en spelen soms ook zelf mee, zie Paul & Izengo, op de foto hieronder)   

 

 

  

 

1 leskwartaal Lesduur Lesfrequentie Tarief (incl. btw)
Combinatie-les 30 minuten 1 x per week € 135
Individueel les  30 minuten 1 x per week / per 2 weken € 300
1 leskwartaal komt dus neer op een vooruitbetaling van 12 lessen  

 

Heb iemand een les gemist door ziekte, een bruiloft, een school-activiteit of een andere (overmacht)situatie, dan wordt die les altijd netjes ‘verrekend’ met een - in gezamenlijk overleg te plannen - inhaalles. Daarnaast is er ook nog altijd een mogelijkheid voor een inhaalles op de eerste maandag van een schoolvakantie, mocht iemand dan nog thuis zijn.

 

 

 Inschrijven

 

Als u in de bovenstaande tabel op het bedrag klikt dat achter de lesvorm van uw keuze

staat, dan komt u automatisch bij de inschrijfpagina voor die betreffende lesvorm.

Voor een gratis proefles verwijs ik u even naar de Contact-pagina op deze website.

 

 

 De leslocatie

 

De lessen worden gegeven aan de Obrechtlaan 3 te Assen.

Er bevindt zich een ruime (gratis) parkeerplaats voor de leslocatie.

 

 

 De lesdagen en dagdelen

 

De lessen worden in Assen gegeven op woensdag, vrijdag en zaterdag.

Op de woensdag en vrijdag: 's middags en 's avonds en op

zaterdag:  's ochtends en  's middags. 

 

 

 Speciale gitaarcursus voor leerkrachten in het basis-onderwijs

 

Deze cursus kan op de school zelf worden gegeven, maar wordt ook door leraren vaak individueel gevolgd, omdat zij dan op de school waar zij lesgeven een beroep kunnen doen op het z.g. persoonlijk budget voor scholing. Het tarief is in dat geval het tarief dat geldt voor 12 'gewone' individuele lessen, zoals hierboven terug te vinden is in de tabel met de lestarieven (of op combi-lesbasis, met een collega)

 

   (Mocht u geïnteresseerd zijn, stuur dan gerust even een berichtje via de Contact-pagina)

 

 

 

Het stemmen van je gitaar

 

Heb je dit alles nog niet, dan zou je ook nog je gitaar 'online' kunnen stemmen, als je tablet, laptop of computer teminste over een goedwerkende microfoon beschikt. Misschien niet zo fraai als een stem-app, maar het werkt en daar gaat het om. Klik in dat geval op deze link: https://www.tuner-online.com